Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
SIĘ MARYNATY , PIKLE, KORNISZONY DODATEK ALKOHOLU- MAŁO POPULARNA ; PRODUKUJE SIĘ TZW. MORSY - DODATEK ALKOHOLU...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
SIĘ MARYNATY , PIKLE, KORNISZONY DODATEK ALKOHOLU- MAŁO POPULARNA ; PRODUKUJE SIĘ TZW. MORSY - DODATEK ALKOHOLU...
- tą met. Produkuje się marynaty, pikle, korniszony Dodatek alkoholu- mało popularna ; produkuje...
i prawie niezmieniony, zachowując ( częściowo lub w całości ) kształt, smak, zapach. - mrożonki, - kompoty, - marynaty...
(20%), stężenie glukozy=50%- kiszonki, marynaty) Źródło węgla: organiczne (monosacharydy, disacharydy...
, warzywa strączkowe, krzyżowe, ogórki, rzodkiewki - Ostre przyprawy, alkohol, orzechy, grzyby, marynaty...
zwiększonego ciśnienia Silne środowisko kwaśne np. marynaty i kiszonki powodują po dłuższym czasie przejście...
do przygotowywania napojów. W samych garnkach często przygotowywano również marynaty. Najłatwiejsze do wydzielenia...
fermentacji (kiszonki) Fermentacje mięsa (salami, marynaty) Napoje mleczne fermentowane Kultury starterowe...
zamknietych Pasteryzacja lub sterylizacja Kompoty soki kiszonki pH
, marynat, kiszonek, konserw, alkoholu, stosowane w lecznictwie, przem. perfumeryjnym. Są to: kminek, kmin...