Analiza SWOT przedsiebiorstwa TYMBARK-praca zaliczeniowa na ćwiczenia
- Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
- Zarządzanie strategiczne
tradycyjnego przetwórstwa (produkcja kompotów, dżemów i marynat), osiągając w perspektywie dekady siedmiokrotny...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
tradycyjnego przetwórstwa (produkcja kompotów, dżemów i marynat), osiągając w perspektywie dekady siedmiokrotny...
, marynat, kiszonek, konserw, alkoholu, stosowane w lecznictwie, przem. perfumeryjnym. Są to: kminek, kmin...
to marynaty. Cukry w stężeniu 50-80% wykorzystywane do produkcji marmolad i dżemów ze Świerzych owoców...
z ryb - w marynacie, galarecie, po grecku, kawior, szprotki, sardynki, śledzie, ryby wędzone...
poziom cholesterolu we krwi, lekkostrawna potrawy: kawior, marynaty, konserwy, faszerowane i solone...
dr hab. Marię Filek dla studentów IV roku (I roku SUM) biologii Uniwersytetu Pedagogicznego. 21-stronicowa notatka zawiera pięć wykładów obejmujących następującą tematykę: 1. Ewolucja a adaptacja do warunków środowiska (biochemiczna teoria ewolucji, mechanizmy ewolucji, adaptacja, aklimatyzacja)...
aminokwasów (przyczyna bombaży przeterminowanych marynat rybnych w hermetycznie zamkniętych opakowaniach...
Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym STRESZCZENIE Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest doskonalenie poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym. Jakość produktów spożywczych jest problemem opisywanym raczej rzadko, choć jego wag...
Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...