Marynata

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 686

bakterii kwasu mlekowego, najbezpieczniejszy z konserwantów ADI - 25 mg/kg zastosowanie - marynaty...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2128

podczas gotowania Goździki do potraw słodkich dodaje się w całości, natomiast do wina, octu, marynat wyłącznie...

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1225

. Najmniej natomiast ciało lina, okonia, karpia i dorsza. Do produkowanych konserw, a zwłaszcza marynat...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 973

E-260 - kwas octowy ADI - bezpieczny zastosowanie - marynaty, przetwory rybne, keczupy, musztardy...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3640

pasteryzowane, kompoty, marynaty, kwaszonki, mrożonki, owoce nasycone cukrem i susze. Przetwory o większym...

Potrawy dietetyczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 2786

bardzo słone marynaty buliony Polecany produkty to: tłuste mleko puree ziemniaczane ugotowana i zmielona...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 889

rozpuszczalność - dobrze w oleju, źle w wodzie ADI - nie określone zastosowanie - marynaty i konserwy warzywne...