Marmolada - strona 3

Woda w produktach spożywczych, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 84
Wyświetleń: 763

mleczarski ( mleko zagęszczone, mleko w proszku, preparaty serwatki) - przemysł owocowo-warzywny ( marmolady...

Kwas cytrynowy-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 931

(inaktywator oksydaz – hamuje utlenianie kwasów tłuszczowych, zapobiega psuciu się ywności) o d emy, marmolady...

Referat wody mineralne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 91
Wyświetleń: 3675

(przeciery galaretki marmolady soki) Utrwalanie owoców i warzyw - stosowanie metod chroniących produkt...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1169

(np. marmolady, dżemy, miody) Metody refraktometryczne - pomiar współczynnika załamania światła...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1134

- w obecności Ca2+ utworzenie żelu; przemysł owocowo-warzywny (galaretki, dżemy, marmolady); przemysł...