Lipidy - strona 50

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1470
Wyświetleń: 10976

mineralne) energetyczne (sacharydy i lipidy) regulacyjne (witaminy) nadające pożądane cechy sensoryczne...

Immunologia transplantacyjna

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Immunologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1176

wewnętrznej i przerastają ją, przechodzą tam również makrofagi wypełnione lipidami (komórki piankowate) proces...

Oczyszczanie kwasow nukleinowych

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 70
Wyświetleń: 665

jest przedstawiony na Rys. 2. Rysunek 2. Wiązanie lipidów 1 Rysunki umieszczone na tej i następnych stronach pochodzą...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

go do zabijania bakterii -Utlenia membranowe lipidy i inne cząsteczki - Innymi destrukcyjnymi pochodnymi O2...

Antybiotyki - Bakterie

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • prof. nadzw. dr hab. Anna Wiela-Hojeńska
  • Farmakologia
Pobrań: 518
Wyświetleń: 4165

rybosomu oraz syntezy lipidów. Oporność związana jest z syntezą enzymu modyfikującego - acetylotransferazy...

Toksykologia - Zagadnienia

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1246

ten jest niezbędny do prawidłowego metabolizmu glukozy, białek, lipidów, cholesterolu, wydalany z moczem. Działanie...

Antybiotyki (6)

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Halina Sówka
  • Farmakologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1386

jest bloną zewn. Zawierającą lipidy i białka, najbardziej zewn. Osłoną otaczającą bakterie G- jest otoczka...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 6321

kwasową, zasadową, enzymatyczną z lipidów. Hydroliza tri gliceroli biegnie stopniowo. Lipazy należą...