Liofilizacja owoców - strona 20

note /search

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2688

; • Najbogatsze źródło - miód, znaczne ilości wy stępuj ą w owocach; • Krystaliczną - otrzymuje się ze skrobi...

Pektyny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1694

się z wytłoków owoców cytrusowych i jabłek. Ekstrakcja zakwaszoną wodą (pH 1.5-3), 60-100°C, preparaty otrzymane...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8652

, rzodkiewka, szczaw, szczypiorek, szpinak 2-4 Pozostałe warzywa świeże do 2,0 Owoce Maliny, porzeczki 6,5...

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2002

Zawartość betakarotenu w wybranych produktach spożywczych w mikrogramach/100g Warzywa i owoce Marchew, dynia...

Dramat i teatr antyczny.

  • Uniwersytet Warszawski
  • Literatura Polska
Pobrań: 917
Wyświetleń: 2247

, dla komedii cały jeden dzień roznoszono wino, słodycze i suszone owoce dla widzów Kostiumy dla aktorów...

Przedmiot stosunku prawnego

  • Uniwersytet Warszawski
  • Podstawy wiedzy o prawie
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1029

. drzewa. Pożytki naturalne rzeczy: to zboża, owoce, drewno i grzyby z lasu, zwierzęta w stanie wolnym...

Etyka socjologii

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Etyka
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2590

o wykład Arystoteles: Poznanie teoretyczne a poznanie praktyczne (etyka jako owoc refleksji nad istotą...