Laktoza - strona 9

Mikroorganizmy w biotechnologii

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3164

biotechnologicznej Przykłady: Wydajna enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku o temperaturze 10-15 stopni C Miejsce...

Aromaty proszkowane

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1036

się w sposób kontrolowany (np. mikrokapsułkowane laktony, dla osób które nie tolerują laktozy, bo nie mają odpowiedniego...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1064

: sztuczny miód, syropy glukowo-frukatazowe -laktoza -hydrolizuje laktoze do glukozy i galaktozy Zastosowanie...

Fermentacja mlekowa

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

fermentacji mlekowej (Lactobacillaceae) Przekształcają cukier mleczny (laktozę) w kwas mlekowy. Kwas mlekowy...

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1932

- skrobia - inulina dwa ostatnie dopiero po shydrolizowaniu enzymatycznym  Serwatka ma dużo laktozy...

Izolowanie czystych kultur-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1351

różnicowania: fiolet krystaliczny -inhibicja G(+) fermentacja laktozy (E. coli) obniża pH, wtedy czerwień...

Wykład - metody badań mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 952

oznacza procentową zawartość tłuszczu, białka, laktozy i suchej masy. *Zasada oznaczania tych związków...