Trawienie poligastryczne- cukry - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
polinukleotydy laktaza rozkładająca laktozę maltaza sacharaza ...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
polinukleotydy laktaza rozkładająca laktozę maltaza sacharaza ...
biotechnologicznej Przykłady: Wydajna enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku o temperaturze 10-15 stopni C Miejsce...
się w sposób kontrolowany (np. mikrokapsułkowane laktony, dla osób które nie tolerują laktozy, bo nie mają odpowiedniego...
, maltoza, laktoza) -polisacharydy (np.: skrobia i celuloza) Monosacharydy stanowią polihydroksyaldehydy...
) cukry proste - glukoza - fruktoza - galaktoza 2) cukry złożone a) dwucukry - maltoza - laktoza...
: sztuczny miód, syropy glukowo-frukatazowe -laktoza -hydrolizuje laktoze do glukozy i galaktozy Zastosowanie...
fermentacji mlekowej (Lactobacillaceae) Przekształcają cukier mleczny (laktozę) w kwas mlekowy. Kwas mlekowy...
- skrobia - inulina dwa ostatnie dopiero po shydrolizowaniu enzymatycznym Serwatka ma dużo laktozy...
różnicowania: fiolet krystaliczny -inhibicja G(+) fermentacja laktozy (E. coli) obniża pH, wtedy czerwień...
oznacza procentową zawartość tłuszczu, białka, laktozy i suchej masy. *Zasada oznaczania tych związków...