Laktoza - strona 9

note /search

Mikroorganizmy w biotechnologii

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 798
Wyświetleń: 4417

biotechnologicznej Przykłady: Wydajna enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku o temperaturze 10-15 stopni C Miejsce...

Aromaty proszkowane

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1057

się w sposób kontrolowany (np. mikrokapsułkowane laktony, dla osób które nie tolerują laktozy, bo nie mają odpowiedniego...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1190

: sztuczny miód, syropy glukowo-frukatazowe -laktoza -hydrolizuje laktoze do glukozy i galaktozy Zastosowanie...

Fermentacja mlekowa

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1750

fermentacji mlekowej (Lactobacillaceae) Przekształcają cukier mleczny (laktozę) w kwas mlekowy. Kwas mlekowy...

Wykład - Biosynteza kwasu mlekowego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2331

- skrobia - inulina dwa ostatnie dopiero po shydrolizowaniu enzymatycznym  Serwatka ma dużo laktozy...

Wykład - metody badań mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1085

oznacza procentową zawartość tłuszczu, białka, laktozy i suchej masy. *Zasada oznaczania tych związków...