Laktoza - strona 23

Biologia - układ rozrodczy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1113

, a później właściwe mleko) - mleko to wodny roztwór białek (kazeiny), cukru (laktozy), soli mineralnych...

Inicjacja transkrypcji

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Edward Darżynkiewicz
  • Biochemia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

i eukariotycznych białkach wiążących DNA. U bakterii domenę tą zwiera represor laktozy regulujący ekspresje operonu...

Choroby wątroby

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1652

węglowodanowe: Węglowodany w paszy celuloza, hemiceluloza, skrobia, sacharoza, laktoza, maltoza, glukoza...

Bydło

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2058

3,3 % - kazeina 2,7 % - białko serwatkowe 0,6 % w tym globuliny 0,06% - laktoza 4,5 % - popiół 0,9...

Mikrobiologia - wykłady

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Ryszard Pado
  • Mikrobiologia
Pobrań: 553
Wyświetleń: 6412

(jako pożywkę używa się bulion z dodatkiem laktozy, w każdym rozcieńczeniu umieszcza się odwrócone do góry dnem...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

zawartości kazeiny w mleku, a redukcja laktozy • Zwiększanie odporności zwierząt i ptaków na choroby...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

laktozy i soli mineralnych, koloidalno-białkowej oraz zemulgowanego tłuszczu. Skład chemiczny: białka...

Olejki eteryczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Chemia
Pobrań: 224
Wyświetleń: 4935

takich olejków. W czasie destylacji z parą wodną olejek eteryczny zawierający w swym składzie laktozy...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2688
Wyświetleń: 3556

zawartości składników odżywczych, znajduje się tam cukier mlekowy (laktoza). Na samym końcu powstaje kwas...