Lactobacillus - strona 5

note /search

Ekstremofile- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1365

w przyrodzie. Dzieli się je na: względne termofile (optimum wzrostu od 45 do 65oC np. Lactobacillus...

Badanie trwałości konserw

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1932

. faecalis - szarozielone zabarwienie- przepeklowanie, Lactobacillus 2. Ocena na przekroju: cięcia...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

pałeczki (w tym głównie Lactobacillus caucasicus) -około 15% drożdże -około 5% ziarniaków Pałeczki...