Lactobacillus - strona 4

note /search

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1337

- fermentacja burzliwa Zmiana warunków Heterofermentatywne Lactobacillus brevis, homofermentatywne Lactobacillus...

Wartość pH- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 455

Wartość pH Grupa drobnoustrojów Zakres pH wzrostu Eschiricha Coli 3,5-9,5 Lactobacillus sp. 3,0...

Mikrobiologia - wykład 13

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 2156

bakterie z rodzaju Lactobacillus, Bifidobacterium, Enterococcus oraz drożdże Saccharomyces cerevisiae...

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 777

, Lactobacillus, najbardziej efektywny w pH poniżej 4 ADI - 33000 jednostek/kg zastosowanie - sery dojrzewające...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1064

starterowych dla piekarstwa wchodzą: bakterie mlekowe (głównie z rodzaju Lactobacillus) - produkcja kwasu...