Kwas winowy

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 973

cukiernicze, wyroby wędliniarskie E-296 - kwas jabłkowy ADI - bezpieczny zastosowanie - napoje E-334 - kwas...

Identyfikacja soli

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1785

, -dodano odczynnik Nesslera, nie zaobserwowano reakcji, -dodano octan ołowiu oraz kwas winowy...

Hydroksykwasy - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1057

. Racemiczny kwas winowy powstaje w trakcie fermentacji moszczu winogronowego – osadza się na dnie naczyń...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 469
Wyświetleń: 2954

metali katalizujących autooksydację, czyli jako środki chelatujące (np. kwas winowy, askorbinowy...