Kwas mlekowy - strona 14

note /search

Biochemia - wykład 8

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1785

z gromadzącym się kwasem mlekowym. W naszym organizmie występują receptory nocyceptywne, są to receptory...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

w obecności tlenu Produkty końcowe: • kwas octowy • kwas glukonowy • kwas fumarowy • kwas glutaminowy • kwas...

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1477

bakterii np.: bakterie kwasu mlekowego - fermentacja cukrów zawartych w produkcie i powstanie kwasu...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

;spadek zależy od ATP, kwasu mlekowego , glikogenu > gdy przechowujemy mięso namnaża się mikroflora...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

, wytwarzanym przez niektóre bakterie kwasu mlekowego, aktywnym w stosunku do bakterii grammadodatnich, nie SA...