Kwas mlekowy - strona 15

note /search

Budowa chloroplastu - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 392
Wyświetleń: 1463

, a w komórkach bakterii mlekowych tworzy się kwas mlekowy-produkt fermentacji mleczanowej: C6H12O6 +2ADP+2Pi...

Grzyby strzępkowe- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 3220

, Rhizopus. Powodują psucie się żywności. W biotechnologii i przemyśle stosowane do wytwarzania kwasu...

Zmęczenie, hipoksja - wykład

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1533

eliminowanie skutków poprzedniego wysiłku Podwyższenie funkcji mięśni ( szybciej usuwany jest kwas mlekowy...

Fizjologia sportu cz.3

  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2429

:  Zwiększenie ilości kwasu mlekowego  Zachwianie równowagi kwasowo-zasadowej  Przesunięcia jonowe (bolesne...

Ergonomia- ocena zdolności do pracy

  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Ergonomia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1477

podczas wysiłku nie jest wystarczający to powstają w nich duże ilości kwasu mlekowego, którego nagromadzenie...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 8

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1036

nadoctowego, nadtlenku wodoru, podchlorynu sodu, kwasu mlekowego, glikolu propylenowego i jego pochodnych...