Wykład - Dekstran, produkcja napojów mlecznych
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
% dekstranu w stosunku do sacharozy. Są to bakterie heterofermentacji - powstaje kwas mlekowy, octowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
% dekstranu w stosunku do sacharozy. Są to bakterie heterofermentacji - powstaje kwas mlekowy, octowy...
i beztlenowej: a) synteza octu winnego b) synteza kwasu mlekowego c) synteza antybiotyków (trofofaza - tlenowo...
kreatyna chroni zapasy węglowodanów i ogranicza powstawanie kwasu mlekowego - zakwasów. 8. Kreatyna pomaga...
węglowodany bez wytworzenia gazu, przy czym powstają małe ilości kwasu (mlekowego), - niektóre gatunki...
prowadzenie fermentacji mlekowej, lub poprzez dodatek naturalnych kwasów (kwas mlekowy, cytrynowy, octowy...
FERMENTACJA MLECZANOWA * fermentacja kwasu mlekowego * zachodzi, gdy reakcje przekształcania cukru - glukozy...
FERMENTACJA MLECZANOWA * fermentacja kwasu mlekowego * zachodzi, gdy reakcje przekształcania cukru - glukozy...
Podwyższenie funkcji mięśni ( szybciej usuwany jest kwas mlekowy- utylizowany jako materiał energetyczny...
wątrobowy 4. glukozę syntezowaną na bieżąco w wątrobie z kwasu mlekowego, pirogronowego, aminokwasów...
się bakterie kwasu mlekowego, które żyjąc sobie na laktozie, produkują kwas mlekowy ( laktoza galaktoza...