Kwas mlekowy - strona 10

note /search

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 77
Wyświetleń: 917

-jej obecność wzmaga wchłanianie Ca, P, Mg i Ba -ulega przekształceniu w kwas mlekowy - korzystny...

Układ mięśniowy - charakterystyka

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Fizjologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1799

, na początku intensywnego wysiłku (10s) - glikoliza beztlenowa - rozpad glukozy do kwasu mlekowego (do 2 minut...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

mlekowy, lub heterofermentacją w której obok kwasu mlekowego powstają w niewielkich ilościach...

Równowaga kawasowo-zasadowa

  • Politechnika Śląska
  • Fizjologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1148

. Ich źródła to kwas mlekowy. Uwalnianie LA z mięsni do płynu zewnątrzkomórkowego zwiększa się z intensywnością...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

prawidłowej flory bakteryjnej jelit (pałeczek kwasu mlekowego), która pełni chroni przed zakażeniem przewód...