Kwas glutaminowy - strona 3

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1127

przy aminokwasach aromatycznych, czyli fenyloalanina, tyrozyna, oraz wiązanie między leucyną i kwasem glutaminowym...

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 2142

% Glutamina Kwas glutaminowy - białka mleka 21,7%, pszenica 31,4%, kukurydza 18,4%, soja 18,5%, sól sodowa...

Biosynteza metabolitów- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 266
Wyświetleń: 2268

, w ten sposób produkujemy kwas glutaminowy, ten sposób dodatkowo pozwala na łatwiejsze uzyskanie produktu z komórki...

Enzymologia- prezentacja

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Maria Wanda Bretner
  • Enzymologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 819

(His, H), lizyny (Lys, K), argininy (Arg, R) kwasu asparaginowego (Asp, D) kwasu glutaminowego (Glu, E...