Kwas cytrynowy - strona 11

Utlenianie biologiczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Kamila Stach
Pobrań: 910
Wyświetleń: 2989

, a nie przez kompleks I. W czasie przemiany bursztynianu do fumaranu w cyklu kwasu cytrynowego, najpierw powstaje FADH2...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4935

lipidowe. Aktywatorami tych inhibitorów są: Cu, Mn, Zn, Se. Flawonoidy i ich glikozydy, kwas cytrynowy...

Technologia chemiczna - wykład

  • dr Radosław Podsiadły
  • Chemiczne Technologie Organiczne
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1652

. W wyniku tych procesów przetwarzamy skrobię i sacharozę na etanol, kwas octowy, kwas cytrynowy. Cukier...

Odsiarczanie - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1687

, siarczanów, tio- i polisulfonianów sodu, buforowanym kwasem cytrynowym. Do tej grupy metod odsiarczania...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1204

z diety Zwiększa Zmniejsza Białko zwierzęce Niektóre aminokwasy (cysteina, histydyna) Kwas cytrynowy...

Mikrobiologia - wykład 4

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1176

, katalaza (Aspergillus, Penicillium, Mucor, Rhizopus, Trichoderma) Produkcja kwasów organicznych • kwas...