Kwas cytrynowy - strona 11

Utlenianie biologiczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Kamila Stach
Pobrań: 917
Wyświetleń: 2996

, a nie przez kompleks I. W czasie przemiany bursztynianu do fumaranu w cyklu kwasu cytrynowego, najpierw powstaje FADH2...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4984

lipidowe. Aktywatorami tych inhibitorów są: Cu, Mn, Zn, Se. Flawonoidy i ich glikozydy, kwas cytrynowy...

Technologia chemiczna - wykład

  • dr Radosław Podsiadły
  • Chemiczne Technologie Organiczne
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1659

. W wyniku tych procesów przetwarzamy skrobię i sacharozę na etanol, kwas octowy, kwas cytrynowy. Cukier...

Odsiarczanie - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1708

, siarczanów, tio- i polisulfonianów sodu, buforowanym kwasem cytrynowym. Do tej grupy metod odsiarczania...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1211

z diety Zwiększa Zmniejsza Białko zwierzęce Niektóre aminokwasy (cysteina, histydyna) Kwas cytrynowy...

Mikrobiologia - wykład 4

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1204

, katalaza (Aspergillus, Penicillium, Mucor, Rhizopus, Trichoderma) Produkcja kwasów organicznych • kwas...