Kwas cytrynowy - strona 10

note /search

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5369

Kwasy organiczne produkowane na drodze fermentacji Kwas cytrynowy Nadaje smak napojom Kwas maleinowy...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 07

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1169

, które tworzą zarodniki workowe. . A. niger wytwarza kwas cytrynowy – wykorzystywany w przemyśle. A. flavus...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 147
Wyświetleń: 637

, kwasu cytrynowego i innych związków zawiera wartościowe białka, witaminy i cenne enzymy. Odpady...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3402

mlekowy, E 330 kwas cytrynowy wykorzystywane głownie, jako regulatory kwasowości. Wolne rodniki...

Referat wody mineralne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 133
Wyświetleń: 3766

surowca(przebieranie mycie itp.) -przygotowanie roztworu cukru pektyny i kwasu cytrynowego- wprowadzenie...