Kwas cytrynowy - strona 10

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

Kwasy organiczne produkowane na drodze fermentacji Kwas cytrynowy Nadaje smak napojom Kwas maleinowy...

Toksykologia - wyklad 8

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1400

, cukier lub/i syrop glukozowo - fruktozowy, zagęszczone soki regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 07

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 875

, które tworzą zarodniki workowe. . A. niger wytwarza kwas cytrynowy – wykorzystywany w przemyśle. A. flavus...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 581

, kwasu cytrynowego i innych związków zawiera wartościowe białka, witaminy i cenne enzymy. Odpady...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2723

mlekowy, E 330 kwas cytrynowy wykorzystywane głownie, jako regulatory kwasowości. Wolne rodniki...

Referat wody mineralne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 91
Wyświetleń: 3675

surowca(przebieranie mycie itp.) -przygotowanie roztworu cukru pektyny i kwasu cytrynowego- wprowadzenie...