Konserwant - strona 8

note /search

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

, nie utrwalana tradycyjnymi metodami, bez konserwantów, bez soli) Kontrola jakości zdrowotnej żywności: Obowiązek...

Choroby wątroby - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1295

, konserwantów spożywczych - ulega przekształceniu w wątrobie i wydaleniu w żółci lub moczu. Uszkodzenie wątroby...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

: przeciwutleniacze, konserwanty, barwniki, środki zapachowe, aminokwasy) Hydroliza w przemyśle spożywczym (kataliza H...