Konserwant - strona 9

note /search

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Toksykologia
Pobrań: 1365
Wyświetleń: 7441

, czy też jako konserwanty dodawane do gotowych produktów. wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne-pojawiają się w wyniku...

Toksykologia, Arsen i rtęć

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1855

wytrzymałości żelaza, pestycydy, konserwanty. Arsen i arsenek są stosowane w odlewniach, produkcji rolniczej...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1225

A, karoten, lecytyna i konserwanty. Margaryna musi zawierać co najmniej 80% tłuszczu. Margaryny...

Marketing

  • Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie
  • Podstawy Marketingu
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2016

przydatności do spożycia, skład surowcowy, wartości odżywcze, kod kreskowy, sposób użycia, konserwanty...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

konserwowanych za pomocą so2 trzeba liczyć się ze stratami tego konserwantu - może następować utlenianie...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

roślinnych, margaryny, pieczonych produktów żywnościowych, gdzie występuje jako konserwant przeciwdziałający...