Konserwa - strona 11

Podział i projektowanie opakowań

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Maria Wiśniewska
  • Opakowania w marketingu
Pobrań: 826
Wyświetleń: 2338

- opatentowano system produkcji konserw na gorąco 1825 - wprowadzenie folii aluminiowej (płaty) 1850 - pierwsze...

Wpływ alkaloidów purynowych na organizm

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 721

moreli(8%), pestki brzoskwini(6,5%), pestki czereśni(0,8-2%) oraz w konserwach z tych owoców, nalewkach...

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1351

warzywne o mniejszym stopniu przetworzenia - konserwy; sałatki; susze; marynaty i kwaszonki; mrożonki...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1673

podczas sterylizacji OTŻ 10 Konserwy, który etap nie występuje Napowietrzanie Co powoduje brak odpowietrzania? Bombaże...

Mineralizacja

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 378
Wyświetleń: 3045

spożywczych w mg/100g Produkty o zawartości powyżej 250 mg (sery podpuszczkowe, konserwy rybne spożywane...

Witaminy w procesach fizjologicznych

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1491

oksydazy askorbinowej - obróbka hydrotermiczna - sterylizacja konserw Objawy hipowitaminozy Wit C...