Skażenia żywności, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
% pestycydów Sterylizacja konserw = ubytek 60-70% DDT Zapobieganie: Żywność ekologiczna Szkolenia rolników...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
% pestycydów Sterylizacja konserw = ubytek 60-70% DDT Zapobieganie: Żywność ekologiczna Szkolenia rolników...
stalowych, stosowana jest na puszki do konserw i naczynia kuchenne oraz do cynowania przewodów elektrycznych...
ten sam wynik. śr. trwały 100,- (wart.pocz.) a=20% (st.amort.), RV=10, r=20%, konserw. 5j, podat. 40% kredyt 100...
, a zwłaszcza w produkcji konserw owocowo-warzywnych, jako że zachowuje swoją aktywność w temp. 121oC przez 15...
, pasteryzacja frakcjonowana, w przemyśle spożywczym wyjaławianie środowiska (np. konserw w puszkach) poprzez...
powstały pierwsze wytwórnie konserw. Olbrzymie możliwości produkcji rolnej dawały zagospodarowane obszary...
konserwa na statkach. Sprowadzone świnie wyjadały jego jajka i młode. Był bardzo ufny. Ochrona przyrody...
(produkuje gaz wywołując psucie się konserw połączone z bombażem), a w konserwach zawierających skrobię B...
produkowanych przez fabrykę, cechą mo e być wytrzymałość detali na zginanie - populacja konserw pewnego rodzaju...
mięsa w wędlinach i konserwach mięsnych, substytucja jaj w wyrobach ciastkarskich i cukierniczych...