Kiszenie - strona 9

note /search

Biologia - wykłady

  • Politechnika Warszawska
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 2772

-wykorzystuje się np. w celu kiszenia do produkcji octu, acetonu, alkoholu, kwasu mlekowego, kwasu cytrynowego...

Biomasa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1904

. W tej sytuacji alternatywnym rozwiązaniem może być zakiszenie wilgotnego ziarna kukurydzy które można kisić...

Biotechnologia roślin- opracowanie zagadnień

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 833
Wyświetleń: 1729

Dlaczego produkcja piwa jest procesem biotechnologicznym? (jakiego typu procesy biotechnologiczne) Z wyjątkiem ostatnich etapów - filtracji, oddzieleniu drożdży przez wirowanie itp. - produkcja piwa jest ściśle oparta na procesach biologicznych: a) przygotowanie słodu - naturalny proces kiełkowani...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-skrypt z 2 semestru

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1498

SEMESTR II Wspólny przodek odm. botanicznych gat. B. oleracea - B. oleracea var. silvestris L. - kapusta dzika (2 lub wielolet.) - nie ma tendencji do wytwarzania główek - stąd pierwotnie użytkowano liście i zasobne w tłuszcz nasiona. Dzisiejsze bogactwo form roślin kapustnych: Naturalna dziedzic...