Rośliny oleiste
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
w postaci owoców marynowanych lub kiszonych. Palma oleista (olejowa, olejowiec gwinejski) wykorzystanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
w postaci owoców marynowanych lub kiszonych. Palma oleista (olejowa, olejowiec gwinejski) wykorzystanie...
- (w cieczach wrzących - azot,CO2) Biologiczne utrwalanie warzyw - kiszenie - polega na wytworzeniu kwasu...
, w wyniku gotowania i przyrządzania różnych przetworów w drodze fermentacji; kefir, kapusta kiszona...
To różne uprawy trawy o drobnych ziarnach skupionych w wiechy lub kiście. Duża rola w wyżywieniu w krajach...
, a nawet w bardzo kwaśnym np. w kapuście kiszonej. Działanie związków chemicznych na drobnoustroje Wiele związków...
zbóż podstawowych. Proso Drobne ziarna skupione w kiście. Ma małe wymagania glebowe...
te są przyczyna wad wielu produktów w przemyśle winiarskim i piwowars. Kiszenie - polega na wywołaniu fermentacji...
To różne uprawy trawy o drobnych ziarnach skupionych w wiechy lub kiście. Duża rola w wyżywieniu w krajach...
i kwiatach tworzących żółtawe lub czerwonawe kiście. Typowa roślina tropiku suchego!! 1000mm opadu rocznie...
utrwalane termicznie. Kiszonki Produkty kiszone (ogórki, kapusta) zawdzięczają swą trwałość obecności kwasu...