Kisiel - strona 2

note /search

Potrawy dietetyczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3521

cielęcina galaretki owocowe i kisiele zupy przecierane Technika przyrządzania posiłków: dobrze ugotowane...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1197
Wyświetleń: 5166

- zawiesina z mąki i płynu Zagęszczanie potraw zawiesiną: zupy sosy warzywa kisiele Rozmieszać mąkę z zimnym...

Odżywki węglowodanowe - carbo

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Podstawy żywienia sportowca
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1127

dodatków jak witaminy, minerały. Istotna jest też rozpuszczalność, np. vitargo robi się gęste jak kisiel...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

po skiełkowaniu tworzy żele ciągnące (kisiele), - pszenne - żele „krótsze" (budynie). KLEIKI - mała stabilność...

Turystyka - nowa huta

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Turystyka i rekreacja
Pobrań: 21
Wyświetleń: 4627

. dr hab. Anna Barbara Kisiel-Łowczyc prof. zw. dr hab. Zygmunt Krasucki prof. zw. dr hab. Janusz...