Karoten - strona 2

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 917

porfirynowym, wiążąc się z atomami azotu. KAROTENOIDY: zalicza sie tu karoteny i ksantofile...

Karotenoidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 413
Wyświetleń: 4347

) Likopen Izomery likopenu Gamma-karoten Beta-karoten Alfa-karoten Fitofluen (phytofluene) Do produktów...

Wykład o paszach, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Antoni Brodacki
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1309

(świeże) 30kg, -melasa 1,5litra. 6.Siano Pasza bogata w energię, białko, karoten wpływa dodatnio...

Podstawy gastronomiczne -wykład 7

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1001

intensywniejsza w kierunku czerwonej. Utlenione pochodne karotenów – ksantofile, charakteryzują się jaśniejszym...

Barwniki-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 840

w gorącej wodzie preparaty sproszkowane, suszenie rozpyłowe, zawartość ok. 1% czystego karotenu, rozp...