Karmel

Reakce w roztworach alkaicznych

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 0
Wyświetleń: 980

aromat. Izosacharan Karmelizacja l Karmel - brunatno zabarwiony produkt o charakterystycznym zapachu...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 35
Wyświetleń: 658

słodowego w przeliczeniu na masę mąki), do którego mogą być dodane następujące barwniki: karmel E150a...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 777

słodowego w przeliczeniu na masę mąki), do którego mogą być dodane następujące barwniki: karmel E150a...

Możliwe pochodzenie substancji dodatkowych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 931

, dokładnie sprecyzowany skład (wysoki poziom oczyszczenia) w efekcie łatwiejsza ocena toksyczności Karmel...

Barwniki-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 826

karmele Karotenoidy ( preparaty barwiące otrzymane z surowców roślinnych): annatto (dodawane do serów...

Syropalestyna

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Sztuka śródziemnomorska
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1218

, Wadi Rum, Wschodnia Wzgórza: Golan, Karmel, Gilboa, Jordańskie Pasma górskie: Antitaurus, Antyliban...