Karmel - strona 2

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 203
Wyświetleń: 3339

, karmel) słona (emulsje; zagęszczone na wywarach; redukowane) Na bazie wina tylko żółtków (mleko dodaje...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 889

, napoje, dżemy, galaretki, lody, gumy do żucia E-150 a-d - karmele barwa - czerwono-brunatna pochodzenie...

Projektowanie i analiza procesów-opracowanie

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • dr hab. Julita Jabłecka-Prysłopska
  • Zarządzanie w usługach i produkcji
Pobrań: 49
Wyświetleń: 791

redukujący Społem Składowanie Producent kartonu Piec do wytapiania Producent karmelu Producent cukru Magazyn...

Produkty odpadowe - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1848

powstające z pektyn Skarmelizowane pigmenty Karmel Metale ciężkie: Pb, Cu, Fe, azotany V i III Pozostałości...

Wykład o winie, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 854

się surowy spirytus winny). Dodanie karmelu w celu dobarwienia. Podobnie otrzymuje się aromatyzowane wino...

Toksykologia - wyklad 7

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1218

, produktów pośrednich i nieprzereagowanych - skrypt 4 metyloimidazol - zanieczyszczenie karmelu amoniakalnego...

Wykład - Kultura mustierska

  • Uniwersytet Warszawski
  • Etnologia i antropologia kulturowa
Pobrań: 56
Wyświetleń: 518

odrodzenia - in.: Dżebel Qafzeh na górze Karmel, La Ferrassie - kult czaszek: - Kebara - szczątki pozbawione...

Operacje cieplne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1722

( często nawilgocone 35 - 40 % wody) produkcja karmelu, cukru, prażenie kawy ( do 200˚C), kawa zbożowa...