Karmel - strona 2

note /search

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1183
Wyświetleń: 5138

, karmel) słona (emulsje; zagęszczone na wywarach; redukowane) Na bazie wina tylko żółtków (mleko dodaje...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1050

, napoje, dżemy, galaretki, lody, gumy do żucia E-150 a-d - karmele barwa - czerwono-brunatna pochodzenie...

Produkty odpadowe - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 2086

powstające z pektyn Skarmelizowane pigmenty Karmel Metale ciężkie: Pb, Cu, Fe, azotany V i III Pozostałości...

Wykład o winie, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 217
Wyświetleń: 980

się surowy spirytus winny). Dodanie karmelu w celu dobarwienia. Podobnie otrzymuje się aromatyzowane wino...

Toksykologia - wyklad 7

  • Toksykologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1330

, produktów pośrednich i nieprzereagowanych - skrypt 4 metyloimidazol - zanieczyszczenie karmelu amoniakalnego...

Wykład - Kultura mustierska

  • Uniwersytet Warszawski
  • Etnologia i antropologia kulturowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 553

odrodzenia - in.: Dżebel Qafzeh na górze Karmel, La Ferrassie - kult czaszek: - Kebara - szczątki pozbawione...

Operacje cieplne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1974

( często nawilgocone 35 - 40 % wody) produkcja karmelu, cukru, prażenie kawy ( do 200˚C), kawa zbożowa...