Układy koloidalne - podział
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
rodzaju naturalne produkty spożywcze, takie jak; śmietana - koloid tłuszczu w mleku, masło - koloid wody...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
rodzaju naturalne produkty spożywcze, takie jak; śmietana - koloid tłuszczu w mleku, masło - koloid wody...
Mogę Państwu obiecać, że jeśli ktoś dziś nie zrozumie biochemii żółtaczek...
: Szczawiooctan 130. zdania prawdziwe : Acetylo-CoA jest wspólnym produktem przemian białek, cukrów i tłuszczów...
ze są witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach ale ze względu na wagę witaminy K w naszym organizmie fabryki...
żywności z innymi dyscyplinami: Biochemia Biochemiczne przemiany białek, węglowodanów, lipidów, witamin...
to wszystko co jemy (nikt nie spożywa osobno cukrów, białek, albo tłuszczów, tylko wszystko razem, to się nazywa...
substancje zapasowe, jak: węglowodany (glikogen, amylaza), tłuszcze, białka i wolutyna (substancja bliżej...
ketogenne Składnik cyklu Krebsa lub pirogronian acetyloCoA CO2 + H2O glukoza Tłuszcze CO2 + H2O...
, który powstaje z hydrolizy tłuszczów. Pełny zestaw enzymów do glukoneogenezy występuje wyłącznie w wątrobie...
roślinne woski inne kopalne tłuszcze białka woski węgiel kamienny węgiel brunatny torf ropa naftowa łupki...