Jełczenie tłuszczów biochemia - strona 8

note /search

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1757

rodzaju naturalne produkty spożywcze, takie jak; śmietana - koloid tłuszczu w mleku, masło - koloid wody...

Biochemia - przykładowe pytania

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 910
Wyświetleń: 2317

: Szczawiooctan 130. zdania prawdziwe : Acetylo-CoA jest wspólnym produktem przemian białek, cukrów i tłuszczów...

Biochemia - wykład 1

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1540

ze są witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach ale ze względu na wagę witaminy K w naszym organizmie fabryki...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 2142
Wyświetleń: 6671

żywności z innymi dyscyplinami: Biochemia Biochemiczne przemiany białek, węglowodanów, lipidów, witamin...

Biochemia - wykład 12

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1330

to wszystko co jemy (nikt nie spożywa osobno cukrów, białek, albo tłuszczów, tylko wszystko razem, to się nazywa...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

substancje zapasowe, jak: węglowodany (glikogen, amylaza), tłuszcze, białka i wolutyna (substancja bliżej...

Kwas moczowy - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1155

ketogenne Składnik cyklu Krebsa lub pirogronian acetyloCoA CO2 + H2O glukoza Tłuszcze CO2 + H2O...

Biochemia - wykład 8

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1785

, który powstaje z hydrolizy tłuszczów. Pełny zestaw enzymów do glukoneogenezy występuje wyłącznie w wątrobie...