Badanie jakości tłuszczów jadalnych - wykład
- Akademia Morska w Gdyni
- Ładunkoznastwo
jełczenia aldehydowego. Charakterystycznym związkiem powstającym w tym jełczeniu jest aldehyd epihydrynowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
jełczenia aldehydowego. Charakterystycznym związkiem powstającym w tym jełczeniu jest aldehyd epihydrynowy...
ze zjełczałego surowca mrożonego. Często jełczeją śledzie solone. Powszechnie jako części jadalne ciała ryb...
tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...
(tłustych mięs, wędlin, tłustych serów, smalcu) oraz słodyczy (czekolady, wyrobów cukierniczych). Potrawy...
spożywcze (masło, smalec, margaryna, oleje jadalne, etc.) Nadmierne spożycie tłuszczów i węglowodanów...
. Poza tym wykorzystuje się je w przemyśle spożywczym (masło, oleje, smalec, margaryna), oraz jako paliwa (stearyna...
hamują rozwój Clostridium Botulinum, uniemożliwienie powstawania prod. jełczenia tłuszczów. -uzyskanie...
poprzez zabezpieczenie ich przed rozkładem spowodowanym przez utlenianie, takim jak jełczenie tłuszczu...
rozwoju drobnoustrojów chorobotwórczych lub nagromadzania się związków szkodliwych w procesie jełczenia...
jełczenie tłuszczów Drożdże Debaromyces hansenii Candida famata Wykorzystanie tlenu Proteazy i lipazy...