Jełczenie sera - strona 6

note /search

Żywienie pacjentów ze stomią

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1253

(tłustych mięs, wędlin, tłustych serów, smalcu) oraz słodyczy (czekolady, wyrobów cukierniczych). Potrawy...

Dieta w chorobach nowotworowych

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 7
Wyświetleń: 588

, kisieli, białego sera, mięsa lub ryb, omletów. -energia- wartość energetyczna diety, wynikająca...

Nauczanie - technika karuzela

  • Uniwersytet Warszawski
  • Metody aktywizujace w edukacji
Pobrań: 70
Wyświetleń: 882

bydła. W górach wypasa się owce. Na terenie całego kraju wytwarza się różne gatunki sera. ...

Barwniki-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1008

karmele Karotenoidy ( preparaty barwiące otrzymane z surowców roślinnych): annatto (dodawane do serów...

Pytania na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1638

wg aktualnie obowiązujących przepisów 10. Pasteryzacja, sterylizacja, homogenizacja 11. Podział serów...

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2870

, ukwaszanie mleka, śmietanki, dojrzewanie serów) -w przemyśle warzywnym (kwaszenie ogórków i kapusty...

Oznaczanie kazeiny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 392
Wyświetleń: 2870

stanowi o możliwościach przetwórczych (produkcja serów i napojów fermentowanych). Zasada: zobojętnienie...

Wapń - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 0
Wyświetleń: 616

Wapń - Ca Do najważniejszych źródłem Ca należą: -mleko -sery podpuszczkowe -ryby Z warzyw Ca...