Jełczenie sera - strona 7

note /search

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1267

ze zjełczałego surowca mrożonego. Często jełczeją śledzie solone. Powszechnie jako części jadalne ciała ryb...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...

Budowa bariery Reina - wykład

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 399
Wyświetleń: 3101

warstwy rogowej z lipidami warstwy ziarnistej i z lipidami serum. połączenia między lipidami cementu...

Bariera Reina - opracowanie

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 826
Wyświetleń: 4102

przez serum i sudor bariera Reina - to część warstwy rogowej stratum compactum, chroni przed utratą wody...

Skład chemiczny mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1764

jest oficjalnym światowym standardem oznaczania azotu we wszystkich rodzajach próbek Ŝywności np. w mleku, serach...

Opakowalnictwo-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1246

i aktywności wodnej. Dzięki temu unika się mikrobiologicznego zepsucia sera. Jednocześnie, stosując...