Jełczenie mleka - strona 15

note /search

Wykład - metody badań mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1085

METODY BADAŃ MLEKA MIKROBIOLOGICZNA METODA DYFUZYJNA ZE SZCZEPEM TESTOWYM C 953 Podłoże; bulion...

Karmienie naturalne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dietetyka pediatryczna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 490

. „mleko przejściowe” , a następnie „dojrzałe”. W odpowiedzi na indywidualne potrzeby dziecka dochodzi...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1330

i niepożądanej 3) Homogenizacja 4) Normalizacja zawartości tł/ białka mleko pasteryzowane stosowane do produkcji...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 539
Wyświetleń: 5551

masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...

BPPZ - bydło

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 1169
Wyświetleń: 5915

fizjologiczna i ocena wymienia, - cykl produkcyjny i reprodukcyjny, - dój i pozyskiwanie mleka (zabiegi...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

produktów spożywczych -w mleczarstwie powodują psucie się pasteryzowanego mleka i tzw. późne wzdęcia serów...