Wykład - metody badań mleka, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
METODY BADAŃ MLEKA MIKROBIOLOGICZNA METODA DYFUZYJNA ZE SZCZEPEM TESTOWYM C 953 Podłoże; bulion...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
METODY BADAŃ MLEKA MIKROBIOLOGICZNA METODA DYFUZYJNA ZE SZCZEPEM TESTOWYM C 953 Podłoże; bulion...
. „mleko przejściowe” , a następnie „dojrzałe”. W odpowiedzi na indywidualne potrzeby dziecka dochodzi...
i niepożądanej 3) Homogenizacja 4) Normalizacja zawartości tł/ białka mleko pasteryzowane stosowane do produkcji...
masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...
fizjologiczna i ocena wymienia, - cykl produkcyjny i reprodukcyjny, - dój i pozyskiwanie mleka (zabiegi...
(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...
procentową zawartość białka w mleku: w grupie żywionej paszą A - 3,8 % (s = 0,7 %), w grupie żywionej paszą B...
produktów spożywczych -w mleczarstwie powodują psucie się pasteryzowanego mleka i tzw. późne wzdęcia serów...
przykład produktu spożywczego, który jest koloidem - mleko. 9.Podaj dwa przykłady produktów, które powstają...
pokarmowej poza układem pokarmowym: SKÓRA (mleko, jajka, cytrusy, o. ziemne), w 30% atopowe zap. skóry zależy...