Jełczenie mleka - strona 16

note /search

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

, owoce strączkowe, chleb razowy, mleko. witamina B2 (ryboflawina) przemiana białek i węglowodanów, bierze...

Reakcja Maillarda

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 5299

owoce, mleko w proszku). Przegrupowanie Heynsa - ketozyloaminy — 2-amino-2-deoksyaldoza. Glikozyloaminy...

Ryboflawina - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 679

. od kory……… Głównym jej źródłem są: -drożdże -jaja -mleko -wątroba -sery -mąka z wysokich przemiałów...

Oznaczanie kwasowości mleka

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Analiza żywności
Pobrań: 378
Wyświetleń: 3409

Ćwiczenie nr 4 Oznaczanie kwasowości. 1. Oznaczanie kwasowości mleka w stopniach Thrnera...