Substancje konserwujące, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
, kiszonki, sałatki, sosy, galaretki, margaryny, majonezy E-210 - kwas benzoesowy E-211 - benzoesan sodu E...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, kiszonki, sałatki, sosy, galaretki, margaryny, majonezy E-210 - kwas benzoesowy E-211 - benzoesan sodu E...
Towaru Nazwa Towaru 1 Ser gouda 2 Masło 3 Jaja 4 Ser domowy 5 Margaryna 7 Śmietana 10 Ser gouda KLUCZ...
chorobach wątroby przy ograniczonej tolerancji tłuszczu: - chleb świeży i pieczywo ciemne, - margaryny...
zawartości cholesterolu, majonezy, mięso (dieta zwierząt), margaryny ...
żywności: - jodowanie soli - wzbogacanie margaryn, masła o obniżonej zawartości tłuszczu i mieszanin masła...
pokrywające się funkcje. Mają podobne zastosowanie i podobne właściwości np. masło i margaryna, kredyt...
odżywczych, powstające w wyniku procesów technologicznych -zbilansować profil odżywczy (wzbogacenie margaryny...
spożywcze (masło, smalec, margaryna, oleje jadalne, etc.) Nadmierne spożycie tłuszczów i węglowodanów...
się w Japonii, USA, Kanadzie, Australii i krajach UE. Wzbogaca się pieczywo, produkty cukiernicze, margaryny...
Margaryna 0,3 Mleko 0,03 Żywność nowoczesna: Wyroby cukiernicze 1,7 Mięso wołowe i cielęce 1,1 Wody...