Jełczenie mąki - strona 8

note /search

Kolokwium zaliczeniowe - pojęcia, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2282

o wyższej MTN są dorodniejsze, lepiej wypełnione, dają wyższe plony i lepszą wydajność mąki. Przyjmuje...

Słówka z żywności -angielski

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Język angielski
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1351

- wybierać Unrefined flour - nieoczyszczona mąka Balanced - wyważony Balanced diet - pełnowartościowy...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

glutenu) W wyniku procesu technologicznego z ziarna zbóż otrzymujemy: mąka kasza płatki otręby - odpady...

Acarajé - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1197

. Do tego serwuje się ryż, Farofa (prażona i zasmażana mąka z manioku), duszoną Couve mineira (lub poza Brazylią...

Fosfor - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 798

w: -żółtku jaj -serach podpuszczkowych -wątrobie -nerkach -fasoli -mące pszennej Fosfor w połączeniu...