Nabywanie tolerancji na pokarmy - omówienie

Nasza ocena:

3
Pobrań: 70
Wyświetleń: 665
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Nabywanie tolerancji na pokarmy - omówienie - strona 1 Nabywanie tolerancji na pokarmy - omówienie - strona 2

Fragment notatki:

Nabywanie tolerancji na pokarmy do ukończenia 4 r. życia nabywa tolerancję na:
białka mleka krowiego 60% - 78% dzieci,
białko soi - 64%,
białko jaja kurzego - 52%,
mąkę pszenną - 52%,
banany - 45%,
marchew - 57%,
wołowinę - 54%. Dieta eliminacyjna
leczenie prowadzi się do czasu wytworzenia się tolerancji na alergen, dla białek mleka krowiego czas wytworzenia się tolerancji wynosi:
2 lata u 75% dzieci, 1 rok u 45% dzieci, dla białek jaja kurzego:
2 lata u 28% dzieci, 8 lat u 59% dzieci. Rodzaje leczniczych prepearatów stosowanych w stanach alergii i nietolerancji pokarmowej
. Preparaty hypoalergiczne - hydrolizaty różnych frakcji białek mleka krowiego np.:
·     Bebilon pepti 1, 2,Bebilon pepti MCT
·       Pregestimil ·      Nutramigen ·       Alfare 2.    Preperaty mlekozastępcze - sojowe np.:
·       Bebilon sojowy 1, 2
·       Prosobee 1, 2
·       Isomil ·       Humana SL
3.    Homogenaty różnych gatunków mięsa (głównie): ·       kury
·       królika
·       indyka
4.    Kompletne mieszanki zawierające aminokwasy np.:
·       Bebilon amino ·       Neocate 1. mieszanki hypoalergiczne - HA np.. Bebiko HA 1 ,2
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz