To tylko jedna z 2 stron tej notatki. Zaloguj się aby zobaczyć ten dokument.
Zobacz
całą notatkę
Nabywanie tolerancji na pokarmy do ukończenia 4 r. życia nabywa tolerancję na:
białka mleka krowiego 60% - 78% dzieci,
białko soi - 64%,
białko jaja kurzego - 52%,
mąkę pszenną - 52%,
banany - 45%,
marchew - 57%,
wołowinę - 54%. Dieta eliminacyjna
leczenie prowadzi się do czasu wytworzenia się tolerancji na alergen, dla białek mleka krowiego czas wytworzenia się tolerancji wynosi:
2 lata u 75% dzieci, 1 rok u 45% dzieci, dla białek jaja kurzego:
2 lata u 28% dzieci, 8 lat u 59% dzieci. Rodzaje leczniczych prepearatów stosowanych w stanach alergii i nietolerancji pokarmowej
. Preparaty hypoalergiczne - hydrolizaty różnych frakcji białek mleka krowiego np.:
· Bebilon pepti 1, 2,Bebilon pepti MCT
· Pregestimil · Nutramigen · Alfare 2. Preperaty mlekozastępcze - sojowe np.:
· Bebilon sojowy 1, 2
· Prosobee 1, 2
· Isomil · Humana SL
3. Homogenaty różnych gatunków mięsa (głównie): · kury
· królika
· indyka
4. Kompletne mieszanki zawierające aminokwasy np.:
· Bebilon amino · Neocate 1. mieszanki hypoalergiczne - HA np.. Bebiko HA 1 ,2
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)