Emulgatory - strona 5

note /search

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

-przeciwutleniacze -emulgatory -sekwestanty 23 zageszczanie przez zamarzanie : -kriokoncentracja 24 pasteryzacja...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 511
Wyświetleń: 1841

z ewentualnymi dodatkami (np. emulgatorami, lecytyna, wit, barwnikami) oraz substancjami smakowymi (sól, cukier...

Produkty ropopochodne

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1029

ropopochodne nie są praktycznie rozpuszczalne w wodzie, ale w obecności emulgatorów (np. substancji...

Rozpuszczalność i utlenianie białek

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 441
Wyświetleń: 2646

ich podpływaniu i zlewaniu się. Natomiast typowy emulgator posiadający grupę liofilową i hydrofilową ściśle otacza...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12397

przeciwutleniacze emulgatory substancje zagęszczające i żelujące stabilizatory regulatory kwasowości substancje...

Nanoszenie powłok-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Przetwórstwo tworzyw sztucznych
Pobrań: 735
Wyświetleń: 2639

błonką koloidu ochronnego lub emulgatora i rozdzielone wodą; w pierwszej fazie tworzenia się powłoki woda...