Emulgatory

Hydrokoloidy węglowodanowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1596

) » pełnią one funkcje zagęsiników, stabilizatorów emulgatorów i środków żelujących. • Zagęstnikiem nazywamy...

Polepszacze do pieczywa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1694

ziemniaczana Emulgatory (lecytyna) - lepsze wymieszanie składników Inne polepszacze np. masła kakaowego...

Ekstrakty aromatów

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 987

. Faza olejowa: aromat (np. naturalny olejek eteryczny) i czynnik obciążający Faza wodna: woda, emulgator...

Destylacja-emulgacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1302

, majonez) Emulgatory: -stabilizują emulsję -adsorbowane są na powierzchni międzyfazowej -składają...