Drożdże - strona 11

note /search

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

Gr- Erwinia, Klebsiella, Serratia Bakterie fermentacji mlekowej- Leuconostoc Drożdże Debaryomyces...

Hodowle - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1393

poniżej maksymalnej szybkości wzrostu. Zastosowanie: ● Produkcja drożdży piekarskich ● Biologiczne...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 273
Wyświetleń: 3584

podstawowe mąka 100 kg (100%) woda 50-70% w stosunku do maki drożdże 0,25-6% sól kuchenna 1-2,5% surowce...