Drożdże - strona 10

note /search

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1043

trzeba dopasować podłoże, przygotować melasę (produkcja drożdży: neutralizacja, prod kw cytrynowego: gotowanie...

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 777

właściwości- hamują rozwój pleśni i drożdży w pH 3-6, wiele rodzajów bakterii, nieskuteczne w odniesieniu...

Skrypt z w - ekstrakcja

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 952

do drugiej przez modyfikację pH jednej z faz. Rozdział komórek drożdży w układach dwufazowych Wykonanie...

Niedobór witaminy B1

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1512

bardzo rzadki, ponieważ szczególnie ziarna i drożdże oraz wątroba czy mleko zawierają jej odpowiednią ilość...