Diastereoizomery cukry - strona 11

note /search

Wykład - produkty mleczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 658

lodowej) mleka, w różnej postaci, śmietany, jaj, owoców, cukru, kakao lub innych dodatków odżywczych...

Skutki niedoborów pokarmowych

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka zdrowia i choroby
Pobrań: 56
Wyświetleń: 840

tłuszczów, wolnych cukrów i napojów alkoholowych cukrzyca insulinoniezależna, czyli typu 2 - nadmiar wolnych...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

, arabinozy, kwasu sjalowego -mucyna- wytwarzana przez gruczoły ślinowe i śluzowe CUKRY DODANE Pojęcie...

Skład NMF - opracowanie

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 560

Skład NMF-u: wolne aminokwasy 40% kw. piroglutaminowy 12% mleczany 12% mocznik 7% cukry, kwasy...

Zafałszowanie miodów, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 42
Wyświetleń: 497

Zafałszowania miodów Zafałszowania miodów polegające na dodatku cukru trzcinowego i kukurydzianego...

Błędy żywieniowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka zdrowia i choroby
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2604

przyswajalnych wolnych cukrów (cukrów prostych i dwucukrów, głównie sacharozy), nadmiar chlorku sodu, nadmierne...

Cukrzyca opis choroby - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2296

poziom cukru ( glukozy ) we krwi. Cukrzyca jest chorobą, w której dochodzi do uszkodzenia trzustki...