Diastereoizomery cukry

Stereoizomeria - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Roman Andrzej Gancarz
  • Chemia organiczna
Pobrań: 42
Wyświetleń: 840

i cukrów 5. Właściwości fizyczne i chemiczne enancjomerów Skręcanie płaszczyzny polaryzacji swiatła...

Antrazwiązki

  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Pobrań: 126
Wyświetleń: 4515

i O-glikozydy. Większość jest związana z cukrami w połączeniach O-glikozydowych, wyjątkiem!! jest aloina...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1470
Wyświetleń: 10976

powstającego kwasu mlekowego, przez co białka pozostają w stabilnej konformacji CUKRY PROSTE i OLIGOSACHARYDY...