Dekstryny w piwie - strona 8

note /search

KKolokwium zaliczeniowe z ćwiczeń

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1337

działanie) 4. podaj etapy produkcji piwa. 5. opisz bakterie pseudomlekowe. 6. terapeutyczne właściwości...

Ceny usług transportowych

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Ekonomika transportu
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1288

cen - Np. obniżenie ceny piwa o 30% dla studentów spowodowałoby odsprzedaż piwa W transporcie...

Przykłady zafałszowań, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 119
Wyświetleń: 938

liści herbaty i innych liści, glazurowanie związkami ołowiu Rum i piwo - strychnina i inne środki...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

(zbierają się na powierzchni cieczy, tworząc pianę) o piwo typu „ale” o temperatura optymalna fermentacji 10...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

-glikozydowe); Skrobia modyfikowana chemicznie: - częściowo hydrolizowana (np. dekstryny białe), - skrobia...

Ph roztworu

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2002

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...