Egzamin z technologii żywności, sem IV - skrobia
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
GRUPA 4 1. wymienić 3 produkty o duzej zawartosci skrobi ziarna zbóż, bulwy ziemniaka, 2. podac...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
GRUPA 4 1. wymienić 3 produkty o duzej zawartosci skrobi ziarna zbóż, bulwy ziemniaka, 2. podac...
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
wytwarzane z surowców naturalnych: 1. Materiały na bazie skrobii a) Poliolefiny ze skrobią jako wypełniaczem...
(należy uwzględnić zawartość błonnika) Można podać informację o zawartości: Skrobi Cukrów Błonnika...
Polisacharydy - Wielocukry -skrobia (ziemniaki, zboża) zbudowana z ok. 1000 cząsteczek glukozy...
skrobi w kierunku obecności polifosforanów Ocena mikrobiologiczna obecność Salmonelli E. coli Listeria...
, którego szybkość zależy od zawartości wody w miodzie, stosunku glukozy do fruktozy, zawartości dekstryn...
nawet do wielkości niewidzialnego proszku, ale nie przyswajalnego przez mikroorganizmy (PE/skrobia). Rodzaje erozji...
złożone, a zwłaszcza skrobia. Skrobia składa się w 20% - z amylozy o łańcuchu liniowym, 80% - to struktura...
(z wysuszonych wytłoków jabłek, z wysuszonego miąższu) baza gumy do żucia -dekstryny, prażona dekstrynizowana...