Ogólna technologia żywności - wykład 2
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
operacje mechaniczne, automatyzację produkcji, pakowanie produktu niezbędne do równomiernego przenikania...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
operacje mechaniczne, automatyzację produkcji, pakowanie produktu niezbędne do równomiernego przenikania...
hydrolizie pod wpływem proteaz , w rezultacie powstają wolne aminokwasy, które przemieszczają...
superstruktury - struktura pośrednia - na jednym zgodnie z alfa-helisą, a na drugiej stronie rpzeciwnie do alfa...
). Powstaje nietrwały, 6-węglowy produkt pośredni, który szybko rozpada się (hydroliza) na dwie cząsteczki 3...
zanieczyszczeń: 1.Pośrednie: dymy oraz pyły przemysłowe gazy spalinowe ścieki odpady 2.Bezpośrednie: środki...
Wszystkie aminokwasy mają jednak ważną wspólną cechę. Ich szkielet węglowy pochodzi z kluczowych metabolitów pośrednich...
-Kotowa „Mikrobiologia produktów” UEK -Schlegel H. „ Mikrobiologia Ogólna” - Żakowska, Stobińska...
Powstałe aminy stanowią produkty pośrednie substancji biologicznie czynnych lub wykazują aktywność...
z asparaginianem. W wielu etapach pośrednich powstaje produkt końcowy - cytydynotrifosforan - CTP...
ilości produktów hydrolizy tłuszczu, organicznych fosforanów i białek powoduje zwiększenie kwasowości...