Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii
- Podstawy biotechnologii
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
takie jak np. maltoza czy dekstryny itp. Na proces hydrolizy bardziej podatna jest amyloza, czyli polimer...
węglowodanów: Zboża - pod postacią różnego rodzaju mieszanek płatków, musli, otręby, płatki owsiane, itp. Chleb...
chleba, w tych miejscach, w których zaopatrywała się ludność uboga zauważono, że wzrostowi ceny chleba...
(z wysuszonych wytłoków jabłek, z wysuszonego miąższu) baza gumy do żucia -dekstryny, prażona dekstrynizowana...
z czasu czterech pokoleń -organizuje warsztaty tkactwa i pieczenia chleba, udostępnia noclegi...
chleba (funkcje błonnika) - retrogradacja skrobi Kiedy kryształy powstają? -roztwory przesycone- zmiana...
nie były przedmiotem restrykcji np., ponieważ, Anglicy nie lubili ciemnego chleba to piekarze do rozjaśnienia stosowali...
Chleb Melchizedeka - zapowiedź Eucharystii LITURGICZNO-SYMBOLICZNY - nie wszyscy Ojcowie Kościoła...
-glikozydowe); Skrobia modyfikowana chemicznie: - częściowo hydrolizowana (np. dekstryny białe), - skrobia...