Dekarboksylacja kwasu cytrynowego - strona 10

note /search

Eumycota- grzyby właściwe

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1953

, wytwarzają mik toksyny (np. alfatoksyny) Korzyści - produkcja penicyliny, serów, kwasu cytrynowego Grzyby...

Przemiany białek i aminokwasów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biochemia
Pobrań: 931
Wyświetleń: 3381

, które mogą być przekształcone w glukozę lub utlenione w cyklu kwasu cytrynowego. Są to aminokwasy glukogenne lub ketogenne...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

do soku cytrynowego, smakuje jak pomarańcza Wykład 4 23.03.09r. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia...

Analiza sensoryczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Analityka produktów nieżywnosciowych
Pobrań: 224
Wyświetleń: 2331

i substancje wzorcowe dla tych smaków: -kwaśny-kwas cytrynowy -gorzki-kofeina -słony-chlorek sodu -słodki...