Dekarboksylacja estrów - strona 42

note /search

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1225

, makaronach, kluskach, frytkach czy chipsach. Najczęściej używa się estrów kwasu octowego (E471), mlekowego...

Skra w histologii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1323

nazywamy łojem. Składa się on głównie z estrów gliceryny z kwasem oleinowym. Łój pokrywając powierzchnię...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1211

i fruktozy. Kwasy uronowe i estry fosforanowe cukrowców reagują łatwiej niż odpowiadające im cukry wolne...

Antybiotyki (4)

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 560
Wyświetleń: 2842

azotowego Pochodne nitrozo. Estry kwasu sulfonowego, busulfanowego Inne leki: cisplatinrum, dakarbazyna...