Clostridium - strona 9

Tyndalizacja, wady konserw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 126
Wyświetleń: 3514

czynników zewn. i wewn. Mikrobiologiczne Drożdże Bakterie - beztlenowce: Clostridia (Cl. saccharobutricum...

Połóg patologiczny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiąej
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2002

i Clostridium są to przeważnie zakażenia mieszane przebieg zależy od zjadliwości szczepu, odporności organizmu...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2688
Wyświetleń: 3556

Bacterium- pałeczka Bacillus, clostridium- laseczka Formy spiralne Vibrio- przecinkowiec Spirillum...

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Tadeusz Tuszyński
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2079
Wyświetleń: 4095

ma tylko niewielka grupa gramdodatnich bakterii z rodzajów: Bacillus, Clostridium, Desulfotomaculatum...

Toksykologia - podstawowe pojęcia

  • Politechnika Gdańska
  • prof. dr hab. Jerzy Falandysz
  • Toksykologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1400

: -toksyna botulinowa typu A (naturalna) 10(-4) do 10(-3); -Clostridium botulinum (bakteria) 10(-3) do 10(-2...